Yep, RCA geeft FOD Financiën een smoel

Yep, RCA geeft FOD Financiën een smoel

FOD Financiën is als federale overheidsdienst met meer dan 21.000 medewerkers voortdurend op zoek naar nieuw talent. Maar het vacature-aanbod wordt alsmaar moeilijker ingevuld.

Wie FOD Financiën zegt, zegt niet meteen “aantrekkelijke job”, zo leren ons de clichés. En toch. RCA ontwikkelde, met inzichten uit een intensief participatietraject én Randstad-studie, een frisse employer value proposition en vertaalde dit in het concept “Yep, ook dit is FOD Financiën”.

De campagne ontkrachtte een resem vooroordelen, met een reeks warme en authentieke beelden en verhalen van échte FOD Fin-ners. Het geeft de campagne de juiste dosis zelfrelativering, authenticiteit en humor, wat je misschien niet van een federale overheidsdienst zou verwachten. Maar FOD Financiën bewijst met haar ‘smoel’ haar verfrissende, relevante en heldere kijk op de wereld. De campagne start intern en wordt later extern uitgedragen. Yep.

Inge Mattens, Attaché/project manager Employer branding:

"Een heel mooi resultaat van een fijne en constructieve samenwerking. We zijn er bijzonder trots op!"

Voor meer informatie
RCA I Wenche Janssens I account manager I wenche@rca.be I 0477 94 95 90
RCA I Tom Van den Bergh I CEO I tom@rca.be I 0496 636 066

Over RCA

Bringing bright people together.  

Wij zijn geen consultants of reclamebureau pur sang. We zijn beide. Een communicatiebureau waar agency en consultancy  samenkomen en elkaar versterken. Dat is de essentie van hoe we werken en wie we zijn. En wij, dat zijn meer dan 80 specialisten en een pak services: branding, advertising, social media, overheidscommunicatie, PR, online design, digital marketing, enzovoort. We doen al wat nodig is, zolang het juist is.

RCA
Koningin Astridlaan 38
3500 Hasselt