RCA in zee met Vlaamse overheid & Hard Rock Cafe

De afgelopen maand haalde communicatieagentschap RCA, met expertises als persrelaties en crisiscommunicatie in huis, twee interessante aanbestedingen binnen. “We mogen nu voor de derde keer op rij de Vlaamse overheid begeleiden op het vlak van crisiscommunicatie. Boeiend, want altijd een beetje rock-‘n-roll. Ook heel erg rock-‘n-roll is onze samenwerking met Hard Rock Cafe”, glimlacht Bruno Leyssens, partner bij RCA.

Pers- en influencerrelaties voor Hard Rock Cafe
Een klinkende naam die RCA op communicatievlak mag bijstaan, is Hard Rock Cafe. Deze legendarische restaurantketen, met Belgische vestigingen in Antwerpen en Brussel, rekent voortaan op de communicatiespecialisten uit Hasselt & Brussel om de banden met journalisten en influencers aan te halen. De goede relatie van RCA met de pers én de transparante manier van werken gaven de doorslag, met als extraatje een enthousiast rockend presentatieteam.

RCA startte de samenwerking met een event voor Hard Rock Cafe Brussel. Daar gaf Steven Van Zandt, gitarist in de E Street Band van Bruce Springsteen, begin juni een exclusieve dj-set voor tal van fans, journalisten en influencers.

Crisiscommunicatie voor Vlaamse overheid
RCA won overtuigend de aanbestedingsprocedure van de Vlaamse Gemeenschap, departement Kanselarij en Bestuur, voor ondersteuning en advies op het vlak van crisiscommunicatie en reputatiemanagement. Het gaat om een raamcontract van 5 jaar waarbij RCA de enige partner is voor de hele Vlaamse overheid in geval van (acute) crisissituaties. 

In het gunningsverslag loofde de jury de ‘uitgewerkte visie van RCA op crisiscommunicatie en reputatiemanagement die getuigt van veel ervaring, alsook de onmiddellijke beschikbaarheid wanneer dringende bijstand nodig is’. Als vaste partner voor de begeleiding in crisiscommunicatie zal RCA ook mediatrainingen geven en specifieke crisiscommunicatieoefeningen organiseren.

Over RCA
RCA, met vestigingen in Hasselt en Brussel, behoort tot de top 5 van onafhankelijke communicatiebureaus in België. Met een 80-tal specialisten zet het agentschap ambitieus in op de naadloze samenwerking tussen klanten, experts (consultancy) en het traditionele bureau (agency). Enkele strategische expertises: branding, crisiscommunicatie, performance marketing, content marketing, employer branding, pr, corporate communicatie, interne communicatie, social media. In 2018 realiseerde RCA een jaaromzet van circa 16 miljoen euro.

Voor meer info
RCA I Bruno Leyssens (partner) I Tel. 0473 695 105 I bruno.leyssens@rca.be

Over RCA

Bringing bright people together.  

Wij zijn geen consultants of reclamebureau pur sang. We zijn beide. Een communicatiebureau waar agency en consultancy  samenkomen en elkaar versterken. Dat is de essentie van hoe we werken en wie we zijn. En wij, dat zijn meer dan 80 specialisten en een pak services: branding, advertising, social media, overheidscommunicatie, PR, online design, digital marketing, enzovoort. We doen al wat nodig is, zolang het juist is.

RCA
Koningin Astridlaan 38
3500 Hasselt